Praktisch2021-12-07T12:09:39+00:00

Coachen met Paarden – Praktisch

Individuele coaching

Coaching bij Equimind staat voor individuele coaching op maat, met paarden, door paarden. Tijdens een sessie ben je dus altijd alleen aanwezig, met mij en de paarden.

Coaching bij Equimind is toegankelijk voor iedereen vanaf 15 jaar. Ongeacht wie je bent, wat jouw verleden is, je achtergrond, je huidige situatie, …Stempels en hokjes bestaan niet tussen de paarden, enkel wie je echt bent.

Wij, mensen, zijn meesters in onze emoties en gevoelens te verstoppen. Onbewust bouwen we hierdoor spanning op. We kunnen dat best een hele tijd volhouden tot je op het punt komt dat het genoeg is. Je lichaam laat je in de steek of je voelt je verloren. Hier komt het paard in beeld.

Persoonlijke groei is een proces, dat tijd vraagt. Daarom werken we met trajecten. Na een kennismaking heb je een mooi beeld wat je van coaching met paarden kan verwachten. Kies je voor Equimind, dan start je met een traject van 5 sessies.

Het is moeilijk om in enkele zinnen te omschrijven hoe paarden ons nu juist kunnen coachen. Paarden hebben iets mysterieus over zich en het is juist door met het paard een connectie aan te gaan, dat je het mysterie zal ervaren.

Doorverwijzing

Een enkele sessie bij de paarden kan ook, maar enkel als je wordt doorverwezen door een andere zorgverlener (psycholoog, therapeut, coach, diëtist, …).

Persoonlijke groei is een proces, dat tijd vraagt. Daarom werken we met trajecten. Na een kennismaking heb je een mooi beeld wat je van coaching met paarden kan verwachten. Kies je voor Equimind, dan start je met een traject van 5 sessies.

In de piste, op de weide of in de stal

Een sessie vind altijd plaats tussen de paarden. In de piste, de weide, de stal,… Aangepaste kledij en schoenen zijn een must. Bij paardencoaching wordt er niet op een paard gereden. Heb je angst van paarden? Laat dit geen belemmering zijn om in paardencoaching te stappen.

Vragen, twijfels of nieuwschierig? Neem contact op voor een gratis kennismaking

Stap binnen in onze stal

Hoe gaat dat er nu echt aan toe?

Sorry, not sorry, maar geen fancy bureau bij ons. Als je bij Equimind binnen stapt, stap je letterlijk de stal binnen.

Via een intake gesprek maken we kennis met elkaar en gaan we dieper in op wat je juist tot hier heeft gebracht. Na het intakegesprek heb jij een duidelijk beeld wat je van Equimind mag verwachten en heb ik een duidelijk beeld waar jij naar toe wil werken.

In het coaching traject komen de paarden mee in actie. Afhankelijk van je traject, je persoonlijke behoeftes betrekken we het paard. Sessies vinden plaats in de stal, de weide, de piste of we gaan op wandeling.  Even voor alle duidelijkheid, er wordt niet met de paarden gereden.

Het is totaal niet nodig om ervaring te hebben met paarden. Iedereen is welkom.

Equimindcoaching | Coachen Met Paarden | Bureau

Wat zijn de voordeel van coachen met paarden?

  • Paarden houden geen rekening met jouw vraag of je thema. Dit zorgt vaak voor verassende inzichten.
  • Paarden kennen geen oordeel, ze kijken enkel naar wie je écht bent. Zonder verhalen, zonder verwachtingen.
  • Tijdens een sessie krijg je direct feedback van een paard, wanneer je iets veranderd in je gedrag of je houding.
  • Paarden creëren een ruimte, een rust die uitnodigt om even stil te staan. Vooral bij jouw gevoel.

EQUIMIND – COACHEN MET PAARDEN

You see a horse with your eyes but you feel a horse with your soul

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik investeren in een coachingtraject bij Equimindcoaching?2021-04-27T09:41:29+00:00

De reden waarom je in een traject stapt, is voor iedereen anders. Wat wel voor iedereen geldt is dat een coachingtraject aangaan, een investering in jezelf is!

Je bent hier op deze website beland omdat iets in jou je hier naar toe heeft geleid. Iets in jou zegt dat het tijd is voor verandering. Als je twijfelt omwille van het kostenplaatje kan je voor jezelf even stilstaan bij het volgende: wat is mijn geluk me waard? Wat heb ik er voor over om me gelukkiger te voelen, beter te functioneren, de beste versie van mezelf te worden?

Kies je voor een reis van twee weken, waar je even ontsnapt uit je huidige situatie? Of kies je voor een coachingtraject dat er voor zorgt dat je de rest van je leven gelukkig kan zijn?

Ik heb helemaal niets met paarden, is dat een probleem?2021-04-27T09:42:00+00:00

Absoluut niet! Tijdens het coachingstraject is het niet de bedoeling dat je een volleerd ruiter wordt. Daar zijn andere specialisten voor. Bij Equimind sta jij centraal en werk je, samen met een paard, aan jezelf. Er wordt enkel naast de paarden gewerkt. Laat angst of twijfel je niet belemmeren om op intakegesprek te komen. De sessie gebeuren steeds onder professionele begeleiding en ervaren paarden.

Twijfel zeker niet om met te contacteren als je vragen of bedenkingen hebt.

Waarom paarden gebruiken in een coachingsessie?2021-04-27T09:42:28+00:00

Het is moeilijk om in een paar zinnen samen te vatten wat de rol van paarden juist is. Het is eigenlijk iets dat je moet ervaren, moet voelen.

Paarden zijn een mooie tool om te gebruiken  in coachingsessies. Ze maken voor veel kinderen en volwassenen de drempel lager om hulp te zoeken.

We gaan het paard als mede-coach inzetten. Naast de vele positieve eigenschappen van een paard, staat het paard vooral voor rust, troost en kan het een extra uitdaging zijn tijdens een sessie.

Is coachen met paarden enkel voor volwassenen?2021-04-27T09:42:53+00:00

Neen, kinderen kunnen ook bij ons terecht. Onze paarden zijn kids-proof en de trajecten worden afgestemd op het kind.

Tijdens het traject staat het kind centraal, maar de ouders worden er bij betrokken.

Kan ik bij Equimind enkel terecht voor coaching rond verlies en verwerking?2021-04-27T09:43:11+00:00

Verlies is een heel ruim begrip en voor iedereen anders invulbaar. Je verliest een dierbare, een job, een relatie,… Het heeft allemaal invloed op ons leven.

Er gebeuren zaken in het leven, die allemaal verwerkt moeten worden.

Zo was voor mij mama worden ook iets dat gepaard ging met verwerking. Ik was heel blij met mijn kindjes, maar kon toch mijn draai niet vinden om de een of andere reden. Eigenlijk had ik voor mezelf nog niet verwerkt dat ik nu ook een mama was. Een super leuke ervaring, maar die toch een hele impact heeft op mijn leven. Door aan mezelf te werken ben ik nu ook een betere mama geworden.

Zo zie je dat coaching voor oneindig veel zaken in ons leven nuttig kan zijn.

Go to Top