Equimind Coaching

The Horse Connection

Equimind Coaching

Wie zijn wij

Mijn naam is Annelies Hens, het gezicht achter Equimind.

Paarden spelen vanaf mijn zes jaar een belangrijke rol in mijn leven. Wat begon als een ritje in de manege is uitgegroeid naar een uit de hand gelopen hobby.

Net als jij heb ik in mijn leven ook al enkele hindernissen tegen gekomen. De ene was al wat hoger dan de andere, maar toch was het resultaat dat ik op een punt kwam dat ik volledig vast zat. Ik had alles! Een geweldige man, twee prachtige dochters en mijn paarden rondom mij. Wat was er toch mis met mij, dat ik me vaak zo verloren voelde? Ik voelde dat het zo niet meer verder kon en stapte zelf in een coachingtraject.

Naarmate ik het traject doorliep, merkte ik op dat het verlies van mijn papa toch echt wel een invloed heeft gehad op mijn leven, maar vooral op mezelf. Blijkbaar had ik het toch niet zo goed verwerkt als ik me zelf had wijsgemaakt. Door samen met mijn coach hier rond te werken, groeide ik met kleine stapjes terug toe naar het meisje dat ik was voor de dood van mijn papa. De rest van mijn issues, waarvoor ik dacht dat ik in coaching moest, zijn eigenlijk mee stap voor stap verdwenen. Gewoon door aan mezelf te werken.

Mijn uitgebreid verhaal kan je lezen in mijn blog

Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know

Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know

De kracht van paarden

Doorheen mijn eigen traject ben ik de kracht van mijn paarden terug meer gaan gebruiken. Ze hebben me echt sneller door mijn groeiproces geholpen.

Ik haal nu heel veel voldoening uit het helpen van mensen die zichzelf herkennen in mijn verhaal. Ik wil jullie helpen omdat ik weet hoe het voelt om het gevoel te hebben je verdriet alleen te moeten dragen. Ik wil jullie laten inzien hoe verlies ons leven kan gaan bepalen, ook al zijn we ons daar niet bewust van.

Door nu zelf mensen te coachen met paarden, voeg ik twee belangrijke aspecten uit mijn leven samen. Mijn passie voor paarden kan ik met andere delen. Mijn ervaring rond het verlies van papa gebruik ik om andere te helpen. Zo voelt het voor mij aan dat zijn verlies niet voor niets is geweest.